Garden Studio used as a snooker room in London

Garden Studio South London
We’ve just finished construction for a flat roof Garden Studio built in South London for the fantastic Parker family, where Mr Parker is using it as his ‘Man Cave’. The brand new Garden Room was designed to fit Mr Parkers snooker table and dart board, plus a fridge for refreshments and an en-suite toilet.

As the Garden Room is predominately used as a snooker room, to be able to take the weight of the snooker table, the floor was reinforced. We always suggest letting your Surveyor know about the use of your Garden Room during your site survey, so that we can take in factors such as reinforced flooring, if required.

Inside, the Garden Studio is fully plastered and painted with matt white emulsion. Down lights line the ceiling, with the lighting over the snooker table and dart board on a dimmer. The en-suite toilet features an eco-friendly compost toilet too, so no need for plumbing. Instead of electric wall heaters, we fitted an air conditioning/heater.

Externally, the Garden Studio has green aluminium doors and windows, which match the frames of the main home. The Studio is then cladded in natural Western Red Cedar, horizontal timber panels. The flat roof is covered with rubber EPDM, which has a life guarantee of around 50 years. The roof is then trimmed with a sleek aluminium roof trim.

 

Garden Studio
Width: 6.00m
Depth: 5.00m
Height: 2.49m
External Area: 30m2

FacebookTwitterGoogle+Pinterest